Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Javorový sirup

Další názvy:
Mapple syrup
Javorový sirup, nebo přesněji míza, se používá po mnoho staletí. Ve skutečnosti je to jedna z nejstarších forem sladidel, která existuje. Jedli ho domorodí Američané žijící v Severní Americe. Javorový sirup byl poprvé sbírán a používán domorodými obyvateli. Míza z různých javorů se poprvé začala zpracovávat na sirup dlouho předtím, než evropští osadníci vůbec dorazili do Ameriky.

Vyrábí se z mízy javoru. Strom, ze kterého se míza získává by měl mít alespoň 40 letokruhů, aby nedošlo k jeho poškození a "sklizeň" mízy by měla probíhat při teplotách pod bodem mrazu. Což je také důležité proto, aby strom nebyl poškozen. Javorový sirup lze vyrobit z více než 100 druhů javorů, nicméně existují 2 hlavní druhy javoru a tím je javor cukrový nebo javor tvrdý (Acer saccharum) jsou hlavními druhy javoru, které se používají.

Javorový sirup obsahuje řadu prospěšných živin a fytochemikálií. Některé z primárních antioxidantů objevených v javorovém sirupu zahrnují kyselinu benzoovou, kyselinu galovou, kyselinu skořicovou a různé flavanoly, jako je katechin, epikatechin, rutin a kvercetin.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.