Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Javorový sirup

Další názvy:
Mapple syrup
Javorový sirup, nebo přesněji míza, se používá po mnoho staletí. Ve skutečnosti je to jedna z nejstarších forem sladidel, která existuje. Jedli ho domorodí Američané žijící v Severní Americe. Javorový sirup byl poprvé sbírán a používán domorodými obyvateli. Míza z různých javorů se poprvé začala zpracovávat na sirup dlouho předtím, než evropští osadníci vůbec dorazili do Ameriky.

Vyrábí se z mízy javoru. Strom, ze kterého se míza získává by měl mít alespoň 40 letokruhů, aby nedošlo k jeho poškození a "sklizeň" mízy by měla probíhat při teplotách pod bodem mrazu. Což je také důležité proto, aby strom nebyl poškozen. Javorový sirup lze vyrobit z více než 100 druhů javorů, nicméně existují 2 hlavní druhy javoru a tím je javor cukrový nebo javor tvrdý (Acer saccharum) jsou hlavními druhy javoru, které se používají.

Javorový sirup obsahuje řadu prospěšných živin a fytochemikálií. Některé z primárních antioxidantů objevených v javorovém sirupu zahrnují kyselinu benzoovou, kyselinu galovou, kyselinu skořicovou a různé flavanoly, jako je katechin, epikatechin, rutin a kvercetin.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina je nezbytnou součástí stravy, která má zásadní vliv na naše celkové zdraví. Je to typ sacharidu, který naše tělo nedokáže strávit, ale který má důležitou roli v podpoře trávení a udržování zdraví střev.
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Veganství je stále populárnější volbou životního stylu a některým lidem může přinášet řadu zdravotních přínosů i naplnění etických hodnot. Nicméně, přechod na čistě rostlinnou stravu vyžaduje pečlivé plánování, aby se zajistil dostatečný příjem všech potřebných živin. Některé vitamíny a minerály se ve veganské stravě nacházejí v nižších koncentracích nebo jsou hůře vstřebatelné, což může vést k jejich deficitům.
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej je esenciální olej získávaný z listů a větviček stromu manuka (Leptospermum scoparium), který roste v extrémních podmínkách Nového Zélandu a Austrálie. Tento strom, patřící do rodiny Myrtaceae, je známý svými léčivými vlastnostmi. Manukový olej je vysoce ceněný jak v tradiční maorské medicíně, tak v moderní přírodní terapii, a to díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem.
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina (ALA) je přírodní látka, která získává stále větší pozornost díky svým silným antioxidačním vlastnostem a potenciálním zdravotním přínosům. Tyto vlastnosti ji činí významnou složkou mnoha doplňků stravy.