Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Jalovec obecný

Další názvy:
Juniperus communis
Jalovec obecný je běžně používán v zahradách především jako okrasný keř. V České republice je tento keř na seznamu ohrožených druhů. Vyžaduje slunné podnebí a dobře snáší sucho, proto můžeme jalovec nalézt na skalnatých a písčitých půdách. Jalovec má modré drobné plody, které se uplatňují v kuchyni jako koření. Obsahuje vitamin C, flavonoidy, těkavé oleje - monoterpeny, limonen, beta-pinen a kumariny. Kromě toho se z jalovce získávají esenciální oleje, které ulevují od bolesti. Dále jalovec podporuje trávicí a močový systém a má dezinfekční účinky, podporuje imunitní systém a zdraví srdce, pomáhá v boji proti kvasinkám a má diuretické účinky. Užití jalovce se nedoporučuje v období těhotenství a kojení. Doporučené dávkování je 2-3g namočené ve ⅔ šálku.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog