Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Guarová guma

Další názvy:
Guar Gum, Cyamopsis Tetragonoloba Gum
Guarová guma je také známá jako guaran a vyrábí se z luštěnin zvaných guarové fazole. Je to typ polysacharidu nebo dlouhého řetězce vázaných molekul sacharidů a skládá se ze dvou cukrů nazývaných manóza a galaktóza, skládá se hlavně z rozpustné vlákniny. Guma je rozpustná a schopná absorbovat vodu a vytvářet gel, který zahušťuje. V potravinách a nápojích se guarová guma se používá jako zahušťovadlo, stabilizátor, pojivo a suspendační prostředek. Při výrobě se guarová guma používá jako pojivo v tabletách a jako zahušťovadlo v krémech. 
Guarová guma je obsažena v bezlepkovém pečivu, zmrzlině, omáčkách, jogurtu, kefíru, pudinku. 

Guarová guma se používá jako projímadlo, pomáhá léčit zácpu. Používá se také k léčbě průjmu, syndromu dráždivého tračníku, působí jako prebiotikum - podporuje růst dobrých bakterií ve střevě. Podporuje zdraví trávicího systému. Snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Prevence kornatění tepen. Může pomoci při hubnutí a kontrole chuti k jídlu. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z