Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Goji

Další názvy:
Lycium barbarum, kustovnice čínská

Kustovnice čínská se vyskytuje především v teplejších oblastech Číny. Bobule mají sladkou, slabě kyselou chuť a mohou se jíst syrové nebo konzumované jako džus nebo bylinný čaj, ale nejčastěji se používají v sušené formě.
Jsou zdrojem vitamínu C, A, zinku, železa, esenciálních kyselin a antioxidantů. Goji antioxidační účinky, posiluje imunitní systém a chrání proti chřipce. Antioxidanty chrání proti volným radikálům, což jsou škodlivé molekuly, které mohou poškodit vaše buňky.
Goji má antioxidační účinky, posiluje imunitní systém a chrání proti chřipce. Bobule obsahují vysoký podíl vlákniny a jsou nízkokalorické, tudíž můžou pomáhat při hubnutí. Pomáhají snížit hladinu cukru v krvi, zlepšují toleranci na cukr, zmírňují rezistenci na inzulín, zlepšují a obnovují buňky, které pomáhají produkovat inzulín. 

Goji obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a vlákniny. Ovšem jestli opravdu nečím vyniká, tak je to především obsahem lykopenu. Barviva, které je zodpovědně za červenou barvu nejen goji, ale také třeba rajčat, kde je lykopen obsažen ve velkém množství. Lykopen ocení především náš kardiovaskulární systém, protože podporuje jak zdraví srdce, tak i cév. Jednoduše zatočí se zvýšeným cholesterolem a tím podpoří průchodnost cév. U Goji doporučuji před konzumací namočit do teplé vody, nebo zalít horkou a připravit z něj čaj, protože právě při tepelné úpravě se lykopen lépe uvolňuje, přesněji řečeno se v těle lépe vstřebá.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina: Klíčový prvek pro zdraví trávicího systému
Vláknina je nezbytnou součástí stravy, která má zásadní vliv na naše celkové zdraví. Je to typ sacharidu, který naše tělo nedokáže strávit, ale který má důležitou roli v podpoře trávení a udržování zdraví střev.
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Nejčastěji deficitní vitamíny a minerály u veganů: Jak si zajistit vyváženou stravu
Veganství je stále populárnější volbou životního stylu a některým lidem může přinášet řadu zdravotních přínosů i naplnění etických hodnot. Nicméně, přechod na čistě rostlinnou stravu vyžaduje pečlivé plánování, aby se zajistil dostatečný příjem všech potřebných živin. Některé vitamíny a minerály se ve veganské stravě nacházejí v nižších koncentracích nebo jsou hůře vstřebatelné, což může vést k jejich deficitům.
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej: Přírodní ingredience s mnoha zdravotními výhodami
Manukový olej je esenciální olej získávaný z listů a větviček stromu manuka (Leptospermum scoparium), který roste v extrémních podmínkách Nového Zélandu a Austrálie. Tento strom, patřící do rodiny Myrtaceae, je známý svými léčivými vlastnostmi. Manukový olej je vysoce ceněný jak v tradiční maorské medicíně, tak v moderní přírodní terapii, a to díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým vlastnostem.
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina: Antioxidant s významnými přínosy pro zdraví
Alfa-lipoová kyselina (ALA) je přírodní látka, která získává stále větší pozornost díky svým silným antioxidačním vlastnostem a potenciálním zdravotním přínosům. Tyto vlastnosti ji činí významnou složkou mnoha doplňků stravy.