Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Goji

Další názvy:
Lycium barbarum, kustovnice čínská

Kustovnice čínská se vyskytuje především v teplejších oblastech Číny. Bobule mají sladkou, slabě kyselou chuť a mohou se jíst syrové nebo konzumované jako džus nebo bylinný čaj, ale nejčastěji se používají v sušené formě.
Jsou zdrojem vitamínu C, A, zinku, železa, esenciálních kyselin a antioxidantů. Goji antioxidační účinky, posiluje imunitní systém a chrání proti chřipce. Antioxidanty chrání proti volným radikálům, což jsou škodlivé molekuly, které mohou poškodit vaše buňky.
Goji má antioxidační účinky, posiluje imunitní systém a chrání proti chřipce. Bobule obsahují vysoký podíl vlákniny a jsou nízkokalorické, tudíž můžou pomáhat při hubnutí. Pomáhají snížit hladinu cukru v krvi, zlepšují toleranci na cukr, zmírňují rezistenci na inzulín, zlepšují a obnovují buňky, které pomáhají produkovat inzulín. 

Goji obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a vlákniny. Ovšem jestli opravdu nečím vyniká, tak je to především obsahem lykopenu. Barviva, které je zodpovědně za červenou barvu nejen goji, ale také třeba rajčat, kde je lykopen obsažen ve velkém množství. Lykopen ocení především náš kardiovaskulární systém, protože podporuje jak zdraví srdce, tak i cév. Jednoduše zatočí se zvýšeným cholesterolem a tím podpoří průchodnost cév. U Goji doporučuji před konzumací namočit do teplé vody, nebo zalít horkou a připravit z něj čaj, protože právě při tepelné úpravě se lykopen lépe uvolňuje, přesněji řečeno se v těle lépe vstřebá.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.