Glycin
Zařazení:
Další názvy:
Betaine
Glycin je neesenciální aminokyselina, která je v těle využívána pro tvorbu bílkovin. Glycin (také známá jako kyselina 2-aminooctová) je neesenciální aminokyselina a neurotransmiter, kterou si tělo dokáže vytvořit samo, nicméně ve velmi malém množství. Jedná se o druhou nejrozšířenější aminokyselinu, která se nachází v lidských enzymech a proteinech. Právě proto hraje roli téměř ve všech orgánových systémech těla. Je to jedna z 20 aminokyselin, které tělo využívá ke tvorbě tělesných bílkovin. Ty následně tvoří orgány, klouby a svaly. Glycin je mimo jiné hlavní složkou kolagenu a tvoří asi 35 % kolagenu v lidském těle.
Najdeme ji v mase, rybách, želatině, sezamových a dýňových semínkách a luštěninách.
- pomáhá budovat svalovou hmotu
- hraje roli v produkci lidského růstového hormonu
- podporuje zdraví kostí a kloubů
- zvyšuje fyzickou a mentální výkonnost
- zlepšuje kvalitu spánku
- zlepšuje flexibilitu a rozsah pohybu
- podporuje zdraví střevní výstelky v trávicím traktu
- napomáhá tvorbě červených krvinek
- pomáhá snižovat alergické a autoimunitní reakce
- podporuje zdraví pokožky
Najdeme ji v mase, rybách, želatině, sezamových a dýňových semínkách a luštěninách.
Produkty, kde tuto látku naleznete
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!