Glycerin
Zařazení:
Další názvy:
Glycerol
Glycerin je čirá tekutina s jemnou sladkou chutí, která je dobře rozpustná ve vodě. Glycerin je cukrový alkohol, který je taky známý pod názvem glycerol. Glycerin je vyráběný z rostlinných olejů nebo živočišných tuků a tím je i bezpečné jeho užití v přírodní kosmetice. Hlavní výhodou glycerolu jsou především jeho hydratační vlastnosti. Dokáže na sebe vázat velké množství vody a navíc to není pro tělo cizí látka. Glycerin používaný v přírodní kosmetice není komedogenní, protože neucpává póry. Doporučováno je množství do 5%.
Glycerin kromě vynikající hydratace také pleť zvláčňuje a obnovuje funkce kožní bariéry, zlepšuje její pružnost. Podporuje zdraví pokožky, podporuje hojení ran a chrání pokožku před infekcí. Chrání pokožku před větrem nebo chladem. Kromě jiného má také antibakteriální vlastnosti, takže je vhodný o pro aknózní pleť. Lze ho také používat k léčbě lupénky, protože pomáhá obnovovat kožní buňky.
Glycerin kromě vynikající hydratace také pleť zvláčňuje a obnovuje funkce kožní bariéry, zlepšuje její pružnost. Podporuje zdraví pokožky, podporuje hojení ran a chrání pokožku před infekcí. Chrání pokožku před větrem nebo chladem. Kromě jiného má také antibakteriální vlastnosti, takže je vhodný o pro aknózní pleť. Lze ho také používat k léčbě lupénky, protože pomáhá obnovovat kožní buňky.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!