Glukózový sirup
Zařazení:
Není brán jako palivo pro tělo, ale pouze jako jednoduché sladidlo. Glukóza je monosacharid, který se vyskytuje v ovoci, medu a zpracovaných potravinách. Vyrábí se hydrolýzou nebo rozbitím řetězců molekul glukózy škrobových potravin. Je zdrojem kalorií a má velmi nízkou nutriční hodnotu (1 porce lžíce obsahuje 62 kalorií a 17 gramů sacharidů, vše ve formě cukru).
Je vyroben z kukuřičného škrobu, brambor, pšenice nebo rýže. Je v pořádku zahrnout malé množství do jídla, ale příliš mnoho může vést k přírůstku hmotnosti.
Je vyroben z kukuřičného škrobu, brambor, pšenice nebo rýže. Je v pořádku zahrnout malé množství do jídla, ale příliš mnoho může vést k přírůstku hmotnosti.
Používá se jako univerzální sladidlo s nižším glykemickým indexem.