Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Extrakt z granátového jablka

Granátové jablko patří mezi nejstarší pěstované ovoce. Plody řadí mezi bobule. Slupka granátového jablka je tvrdá a nepoživatelná, ale je možné z ní vytvořit extrakt. Uvnitř se nacházejí jedlá semínka, která jsou sladká. Granátové jablko se může konzumovat jak čerstvé, tak bývá oblíbenou přísadou ovocných šťáv.

Hlavní látkou v granátovém jablku jsou tzv. punicalaginy, což jsou bioaktivní látky, které mají antioxidační a hepatoprotektivní vlastnosti. Granátová jablka obsahují vitamíny C, K, A, dále obsahují vápník, fosfor, sodík, draslík, železo a hořčík, folát. Slupka granátového jablka obsahuje kyselinu taninovou, kterou spíše známe pod názvem třísloviny. V neposlední řadě obsahuje granátové jablko aminokyseliny, které jsou základním stavebním kamenem pro naše buňky.

Výtažky z granátového jablka můžeme dnes najít v doplňcích stravy, protože má antioxidační, protizánětlivé, antibakteriální a antivirové účinky. Slouží jako přírodní antipyretikum, dokáže snížit horečku a zlepšuje průběh akutních virových onemocnění. Snižuje riziko onemocnění kardiovaskulárního systému. Může snížit krevní, cholesterol a tuky v krvi, snižuje riziko obezity, zlepšuje paměť, může pomoci proti Alzheimerově chorobě. Některé výzkumy uvádějí, že by mohlo pomoci zpomalit růst rakovinných buněk prostaty a prsu. Kromě toho podporuje funkce žaludku, protože snižuje je kyselost. K zevnímu použití je vhodné používat výtažky z granátového jablka, protože jsou ideální pro ošetření problematické pleti. Proto se tyto výtažky vyskytují v pleťových krémech. Dodávají pleti hydrataci a působí proti stárnutí pleti.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.