Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Extrakt z brokolice

Další názvy:
Broccoli extract
Brokolice je zelená zelenina. Extrakt se získává z brokolicových klíčků. Nejdůležitější látkou je  sulforaphan. Nejvyšší aktivita sulforaphanu se vyskytuje v syrové zelenině. V dnešní době ještě probíhají výzkumy ohledně vlastností sulforaphanu. 

Obsahuje vitamín A, C, K, B9, vláknina,  hořčík, draslík, selen, fosfor, železo, antioxidanty (zeaxanthin), lutein, glukosináty- glukorafanin, glukonasturtiin a glucobrasicin.

Má protirakovinné, antioxidační, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Léčí zánět žaludku a žaludeční vředy, ničí bakterie Helicobacter pylori. Může pomoci v léčbě rakoviny močového měchýře a prsu. Může zabránit poškození kůže, včetně rakoviny kůže. Detoxikuje tělo. Předchází demenci a Alzheimerově chorobě. Kromě toho obsahuje důležitou látku zvanou sulforafan. Sulforafan je sloučenina bohatá na síru a mezi hlavní výhody patří její detoxikační vlastnosti, dokáže zvyšovat hladinu testosteronu v těle, stimuluje imunitní systém. Především snižuje množství karcinogenů v těle. 

Mezi vedlejší účinky se řadí zažívací problémy nebo nadýmání. 

Brokolicový extrakt by neměli užívat lidé s alergií na brokolici. Těhotné a kojící ženy by se měly před užíváním extraktu poradit s lékařem ohledně množství.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.