Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Epigalokatechin galát

Další názvy:
EGCG

Epigalokatechin galát (EGCG) je rostlinná složka zvaná katechin, která se vyskytuje v zeleném čaji. Většina zdravotních přínosů se právě přisuzuje EGCG. Doplněk existuje ve formě extraktu.
EGCG je obsaženo zeleném a bílém čaji, brusinkách, jahodách, ostružinách, kiwi a oříšcích (lískové, pekanové, pistácie).

EGCG má antioxidační a protizánětlivé účinky

Podporuje zdraví kardiovaskulárního systém, snižuje krevní tlak, snižuje riziko vzniku aterosklerózy (ucpání tepen). Také snižuje LDL (špatný cholesterol) a zvyšuje HDL (dobrý cholesterol). Pomáhá ke snížení tuku v těle, pomocí těchto mechanismů: vyšší metabolismus, vyšší spalování tuků, snížené ukládání tuků. Působí preventivně proti degenerativním mozkovým chorobám. Je prospěšný pro lidi s artritidou, kvůli protizánětlivým vlastnostem a schopností snížit množství zánětlivého prostaglandinu. Pomáhá regulovat hladinu glukózy v krvi.

Při užívání většího množství EGCG se může objevit nízká hladina cukru, anémie, závratě a v některých případech selhání jater a ledvin.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.