Cystein
Zařazení:
Další názvy:
L-cystein
Cystein je neesenciální aminokyselina, která je dostupná v lidském těle a mnoha potravinách. V lidském těle se tvoří z methioninu a serinu za přítomnosti vitamínu B6. Cystein je spolu s aminokyselinami glutaminu a glycinu stavebním kamenem antioxidantu glutathionu. Cystein se může v těle přeměnit na glukózu.
Cystein je obsažený v mase, mléčných výrobcích, vejcích, luštěninách.
Cystein má protizánětlivé a antioxidační účinky. Díky protizánětlivým účinkům pomáhá léčit angínu. Léčí kardiovaskulární nemoci, snižuje hladinu cukru v krvi. Léčí zánětlivé onemocnění střev. Posiluje funkce plic, mozku a jater.
Cystein je obsažený v mase, mléčných výrobcích, vejcích, luštěninách.
Cystein má protizánětlivé a antioxidační účinky. Díky protizánětlivým účinkům pomáhá léčit angínu. Léčí kardiovaskulární nemoci, snižuje hladinu cukru v krvi. Léčí zánětlivé onemocnění střev. Posiluje funkce plic, mozku a jater.
Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.

Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,

9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.

B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!