Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Cukr

Cukr je přírodní sladidlo, který vzniká cukrovarech z cukrové třtiny nebo cukrové řepy. Cukr rafinací ztrácí všechny prospěšné látky především minerální a stopové prvky. Vedlejším produktem při výrobě cukru je melasa. Je to vlastně odpad, který má ale skvělé nutriční hodnoty. Melasa má formu sirupu a obsahuje spoustu minerálních látek, zejména železo, draslík, sodík, zinek a měď.
V kosmetických produktech je cukr používán jako výborný peeling, který odstraňuje z pokožky nečistoty a zbavuje mastnoty.

S nadměrnou konzumací klasického bílého cukru je spojena nadváha, obezita nebo kvasinkové infekce.  Kromě třtinového cukru a řepného cukru jsou další alternativní například palmový cukr nebo kokosový cukr. Palmový cukr má cca 85% sladivost oproti klasickému bílému cukru a hladina cukru se po požití zvyšuje pozvolna, takže tolik nezatěžuje slinivku břišní. Kokosový cukr má oproti řepnému cukru více minerálních látek a především obsahuje inulin, což je nerozpustná vláknina, která slouží jako prebiotikum. Kokosový cukr se vyrábí z tekutiny (mízy), která je obsažena v poupatech květů palmy a následně je tato tekutina za použití tepla zpracována a výsledkem je krystalická hmota.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.