Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Citrulline malate

Další názvy:
Citrulin malát, L-citrulin
Citrullin je aminokyselina, která se přirozeně vytváří v těle a má v organismu hned několik důležitých úkolů. Citrulin malát je kombinace aminokyseliny citrulinu a další sloučeniny malátu tedy esteru kyseliny jablečné. Malát je složkou trikarboxylových kyselin, který zvyšuje aerobní metabolismus snížením produkce kyseliny mléčné. Doplňky citrulin malátu využívají především sportovci.

Podílí se především na zvýšení vazodilatace, což je rozšíření tepen a žil, která je spojena s nižším krevním tlakem a zvýšeným průtokem krve. L-citrulin tělo mění na aminokyselinu zvanou L-arginin a také na chemickou látku oxid dusnatý. Citrulin může vyvolat pozitivní účinky tím, že stimuluje syntézu proteinů a snižuje rozklad aminokyselin. Kromě toho zvyšuje obsah kyslíku ve svalech, zlepšuje výkon při cvičení, snižuje svalovou únavu. Zvyšuje regeneraci ATP.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.