Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Citrulline malate

Další názvy:
Citrulin malát, L-citrulin
Citrullin je aminokyselina, která se přirozeně vytváří v těle a má v organismu hned několik důležitých úkolů. Citrulin malát je kombinace aminokyseliny citrulinu a další sloučeniny malátu tedy esteru kyseliny jablečné. Malát je složkou trikarboxylových kyselin, který zvyšuje aerobní metabolismus snížením produkce kyseliny mléčné. Doplňky citrulin malátu využívají především sportovci.

Především se podílí na zvýšení vazodilatace, což je rozšíření tepen a žil a je spojena s nižším krevním tlakem a zvýšeným průtokem krve. L-citrulin tělo mění na aminokyselinu zvanou L-arginin a také na chemickou látku oxid dusnatý. Citrulin může vyvolat pozitivní účinky tím, že stimuluje syntézu proteinů a snižuje rozklad aminokyselin. Kromě toho zvyšuje obsah kyslíku ve svalech, zlepšuje výkon při cvičení, snižuje svalovou únavu. Zvyšuje regeneraci ATP.
 
Při užívání citrulinu malátu může dojít k zažívacím problémům, bolesti žaludku.

Lidé s onemocněním srdce, s vysokou hladinou cholesterolu a kojící ženy by se měli vyvarovat užívání citrulin malátu, případně se poradit s lékařem ohledně vhodnosti užívání. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.