Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Camu Camu

Další názvy:
Myrciaria dubia

Camu Camu neboli Myrciaria dubia je tropický strom, který roste v oblasti Amazonie. Dorůstá výšky 3-6 metrů. Camu camu má bílé sladce vonící květenství a plody jsou spíše menší s oranžovou až purpurovou barvou, jsou podobné třešni. Bobule mají kyselou chuť, díky čemuž se málokdy jí čerstvé. Nejčastěji se užívají ve formě extraktu z bobulí a ve formě prášku. Hlavním znakem plodu Camu Camu je vysoký podíl vitamínu C. Kyseliny askorbové obsahuje dokonce více než má například acerola nebo rakytník, dále plody obsahují flavonoidy, aminokyseliny a spoustu minerálních látek jako je například železo, draslík a vápník. Důležitou složkou těchto plodu je rutin.

Camu camu má antioxidační, protizánětlivé, antibakteriální účinky. Pomáhá při léčbě zánětu kloubů, díky vysokému obsahu vitamínu C. Dále posiluje imunitní systém, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a krevního tlaku, zajišťuje pružnost a průchodnost cév, pomáhá snižovat hmotnost, působí pozitivně na nervový systém.

 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.