Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Bromelain

Další názvy:
Bromelin
Bromelain je enzym, který tráví bílkoviny a je obsažen v ananasu. První izoloval bromelain venezuelský chemik Vicente Marcano v roce 1891 fermentací plodů ananasu. Bromelain je přítomen ve všech částech ananasu (Ananas sp.), ale stonek je jeho nejběžnějším zdrojem, pravděpodobně proto, že použitelné množství je snadno extrahovatelné ihned po sklizni ovoce a hlavně protože stonek obsahuje nejvyšší koncentraci bromelainu. 

Jeho použití je jak vnější, kdy je vhodné k léčbě popálenin, tak k vnitřnímu užití, protože pomáhá při léčbě artrózy. Kromě toho urychluje hojení ran a snižuje otoky.

Jeden z největších benefitů bromelainu je fakt, že je skvělý při léčbě celé řady zažívacích onemocnění, které jsou většinou následkem vleklých zánětlivých procesů. Bromelainové enzymy jsou aktivní a proto mohou podporovat trávení bílkovin v žaludku a střevech. Díky svým protizánětlivým vlastnostem léčí poruchy patří mezi přínosy bromelainu pro zdraví schopnost podporovat rychlejší hojení ran po operacích a úrazech. Mimo jiné Bromelain pomáhá předcházet a léčit infekce dutin.

Ovšem bromelain není vhodný pro osoby, které užívají léky na ředění krve (v tom případě se zvyšuje riziko nadměrného krvácení), pro osoby s peptickými vředy a nesmí se užívat před plánovanou operací.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.  
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
B-Complex a vitamíny skupiny B. Proč jsou důležité a jak vybrat kvalitní?
Energie, regenerace a růst svalů, kvalita kůže, pivo, maso, kvasnice, ano! Tyto všechny věci mají, co dočinění s vitamíny skupiny „B.“ Jak? Proč? Kolik? Z čeho? Pojďme si to jednou provždy ujasnit!