Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Astaxanthin

Další názvy:
astaxantin
Astaxanthin je nejsilnější známý antioxidant, který řadíme mezi karotenoidy. Je součástí mořských živočichů jako jsou krevety, humři, lososi nebo mořské řasy. Právě astaxanthin způsobuje jejich narůžovělé zbarvení. Největší množství tohoto antioxidantu je v mořských řasách s názvem Haematococcus pluvialis. Astaxanthin v těle napomáhá produkovat více imunoglobulinů a zároveň snižuje produkci zánětlivých látek.

Astaxanthin je ve zhášení singletového kyslíku (radikál poškozující DNA):

  • 200x silnější než lutein
  • 500x silnější než vitamín E
  • 560x silnější než katechiny v zeleném čaji
  • 800x silnější než koenzym Q10
  • 3000x silnější než resveratrol
  • 6000x silnější než vitamín C

Astaxanthin má pozitivní vliv na mozek, mitochondrie, DNA, oči, kardiovaskulární systém, imunitní systém, stárnutí buněk, mužskou plodnost, sportovní výkon, svaly a klouby.

Přednosti astaxanthinu oproti jiným antioxidantům:

  • Prochází hematoencefalickou bariérou a tím přináší antioxidační ochranu mozku.
  • Přechází hematoretinální bariéru a tím přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu očí.
  • Funguje jako supersilný antioxidant v neutralizaci přebytečného singletového kyslíku.
  • Putuje tělem a přináší antioxidační a protizánětlivou ochranu všech orgánů.
  • Potlačuje zánětlivé markery.
  • Silně pohlcuje UVB záření.
  • Snižuje poškození DNA.
  • Nemá prooxidační účinky – jde o čistý antioxidant.
  • Váže se na svalovou tkáň.
Při překročených dávkách astaxanthinu může nastat větší zbarvení kůže a snížený krevní tlak. Velice je astaxanthin oblíbený u sportovců, protože prokazatelně zvyšuje sílu, urychluje regeneraci a oblíbený vznik zánětlivých procesů. Díky svým vlastnostem je i součástí krmiv pro zvířata.

 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.