Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Alkohol

Další názvy:
Alcohol, Ethanol
Alkohol představuje celou skupinu kapalin. V současnosti je nejčastěji označován jako ethanol, který se získává kvašením biomasy obsahující cukr nebo škrob. Ethanol se běžně používá k výrobě alkoholických nápojů, jako rozpouštědlo, ve farmacii pro výrobu léčiv a v kosmetice. Má omamné účinky a je nenahraditelný při maceraci bylin, jelikož některé látky nejsou rozpustné ve vodě ani v oleji. Lze jej nalézt v celé řadě kosmetických přípravků jako jsou tělová mléka, vody po holení nebo parfémy. Používá se především pro svou schopnost ničit bakterie. Má antibakteriální, protizánětlivý a deodorační účinek. Používá se k čištění pleti, stahuje póry. Také slouží jako konzervační prostředek, který zabraňuje zkažení produktu
 
Krémy obvykle neobsahují alkohol určený ke konzumaci. Místo toho se používá denaturovaná látka, která se často mísí se změkčovadly. Tento typ alkoholu však není pro pokožku zcela ideální. Šetrnější variantou je certifikovaný organický pitný alkohol, který se většinou získává destilací organických zrn nebo hroznů. Čistý bio alkohol navíc nezpůsobuje alergie. Mezi dobré alkoholy se také řadí mastný alkohol, který může být získán z kokosových ořechů. Tento typ alkoholu má zvláčňující vlastnosti a působí jako změkčovadlo. Alkohol by neměl být aplikován na otevřené rány nebo sliznici. 

Alkohol ve větším množství poškozuje kožní mazovou vrstvu. Nevýhodou také je, že stahuje vodu z pokožky, jehož výsledkem je, že pokožka je suchá a popraskaná. Při dlouhodobém používání se může zejména na suché pleti objevit zarudnutí nebo zhoršující se akné. Závisí však na typu a koncentraci alkoholu. Pokud je obsah alkoholu méně než 5 %, nemá to na pokožku negativní dopad, jelikož při aplikaci produktu na kůži se zcela odpaří a nedochází tak k vysoušení pokožky. Používání syntetických konzervačních látek je ve srovnání s alkoholem horší, protože parabeny zůstávají na kůži a jsou absorbovány do těla. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.