Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Alfalfa

Další názvy:
Tolice Vojtěška, vojtěška
Tolice vojtěška latinským názvem Medicago sativa původně pochází z Asie, nyní se ale vyskytuje po celém světě. Je významnou bylinou v ajurvédské medicíně. Vzhledem připomíná jetel luční a také spadá do stejné čeledi jako jetel. Má podobně jako jetel sytě fialovou barvu a tvar listů je také velmi podobný. Bývá nazvána “praotcem všech potravin” což vychází z jejího arabského pojmenování Alfalfa. Pro své blahodárné nutriční vlastnosti je takto nazvána právem.

Klíčky obsahují až 40% bílkovin, minerály jako draslík, vápník, fosfor a chlorofyl. Právě díky chlorofylu má Vojtěška antiseptické, diuretické a dezinfekční účinky. Mimo jiné má velké dávky vitamínů A, E a B a obsahuje lecitin, který podporuje paměť. V neposlední řadě obsahuje Tolice Vojtěška fytoestrogeny, které zmírňují příznaky menopauzy. Také snižuje hladinu krevního cukru, urychluje hojení ran, podporuje zažívání, posiluje imunitu a je doporučována jako podpůrná léčba při vředové chorobě. V kosmetice se využívá pro své hydratační a tonizující účinky. Není vhodná pro jedince, kteří užívají léky proti srážení krve.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.