Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Alfa-lipoová kyselina

Další názvy:
ALA
Jedná se o nasycenou mastnou kyselinu, někdy označovanou jako kyselina thiooktová. Patří do skupiny vitamínů B. V těle se nachází ve všech buňkách, kdy se vyrábí uvnitř mitochondrie, kde pomáhá enzymům přeměňovat živiny na energii. Je rozpustná ve vodě i v tucích. Můžeme ji najít v červeném mase, orgánech (játra, ledviny, srdce), zelené zelenině, brokolici, růžičkové kapustě, špenátu, dále v rajčatech a bramborách. Má antioxidační, protizánětlivé účinky, snižuje hladinu cukru v krvi, snižuje inzulinovou,  rezistenci, zpomaluje stárnutí kůže, zlepšuje funkci nervů, snižuje jejich poškození, zpomaluje progresi syndromu karpálního tunelu, může podporovat hubnutí, může zpomalit progresi Alzheimerovy choroby, může snížit riziko srdečních chorob.

Kyselina alfa-lipoová se účastní přeměny aminokyselin BCAA na energií potřebnou pro práci svalů. Tato látka je důležitý antioxidant. Účinná proti rozvoji cukrovky. Udržuje stálou hladinu cukru v krvi.

Při užívání kyseliny alfa-lipoové se může objevit vyážka, svědění kůže nebo nevolnost. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Lipozomální vitamín C
Lipozomální vitamín C
Vitamin C (kyselina askorbová) je vitamin, který vaše tělo potřebuje k tvorbě krevních cév, chrupavek, svalů a kolagenu v kostech. Je také nezbytný pro proces hojení vašeho těla. Můžeme jej najít v potravinách jako jsou sladké brambory, paprika, melouny, citrusové plody, červené zelí, kiwi nebo chřest. 
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-Acetyl cystein (NAC)- „SUPERMAN“ mezi antioxidanty
N-acetyl cystein je antioxidant s četnými pozitivními vlivy na naše zdraví. Pomáhá chránit naše plíce, mozek a srdce. Bojuje proti infekcím a zánětům. Zvyšuje hladinu glutathionu a tím chrání tělo před oxidačním stresem, který bývá příčinou chronických onemocnění. V dnešním článku se dočtete o jeho benefitech, dávkování a případných vedlejších účincích.
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Vše co potřebujete vědět o vitamínu K
Většina lidí o vitamínu K2 nikdy neslyšela. I přesto, že hraje tento vitamín zásadní roli v mnoha aspektech našeho zdraví, je v naší stravě vzácný a dosud mu nebyla věnována velká pozornost. Vitamín K objevil zubař Weston Price, který na počátku 20. století cestoval po světě a zkoumal vztah mezi stravou a nemocemi v různých částech světa. Zjistil, že přirozená, neprůmyslová strava měla vysoký obsah určité živiny, která podle všeho poskytovala ochranu proti zubnímu kazu a chronickým nemocem. Věří se, že právě tato tajemná živina byl vitamín K2.
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 nenasycené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny jsou známé kvůli jejich dobrému vlivu na naše zdraví. V těle působí pozitivně na kardiovaskulární systém, pomáhají při budování svalové hmoty a příznivě ovlivňují naši náladu. Poněvadž si lidské tělo neumí vytvořit omega-3 mastné kyseliny, označují se tyto kyseliny jako „esenciální“, což znamená, že je musíme získat ze své stravy.