Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Agáve sirup

Agáve je sukulent, který roste především v Mexiku a ve své přirozené formě má silné antioxidační vlastnosti. Sirup pochází z tekutiny uvnitř rostliny modré agáve, která se pěstuje se na polích a sklízí se, když rostliny dosáhnou požadované velikosti. Tekutina je nejprve extrahována z rostliny a následně dojde k jejímu přefiltrováni. Poté se šťáva zahřívá, aby se rozložily složité cukry na jednoduché. Po ukončení varu se agáve znovu filtruje.

Agáve obsahuje izoflavony, fytochemikálie, které mají prokazatelně pozitivní účinky na zdravíTaké je bohatá na inulin, což je polysacharid, který má vlastnosti jako nerozpustná vláknina. Patří tak mezi kvalitní prebiotika. Zatímco agáve má nízký GI, je asi o 30 % sladší než cukr, takže k dosažení stejné chuti budete potřebovat menší množství.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.