Adzuki
Adzuki jsou menší druh fazolí, ze kterých se tato pasta vyrábí. A teď něco k jejich původů. Adzuki fazole jsou menší fazole červené barvy pocházející z Číny. Pokud máte citlivější trávení a máte obavy ze zařazení fazolí do jídelníčku, je dobré začít právě s fazolemi Adzuki. Jsou snadněji stravitelné a jejich sladká chuť by si Vás mohla získat. Adzuki jsou bohaté na minerály, zejména na hořčík, železo a draslík. Mimo obsah zmíněných živin podporují adzuki zdraví ledvin, díky čemuž si zasloužily čestné místo v tradiční čínské medicíně. Dále snižují hladinu škodlivého LDL cholesterolu a tím podporují zdraví srdce a cévního systému.
Jednou z potíží, proč se lidí fazolím vyhýbají je částečně i protože kromě nejrůznějších kaší, mnohdy neví jak je připravit. Tyto luštěniny jako je adzuki nebo mungo fazole se výborně doplňují s rýží. Například jasmínovou nebo Basmati a také se výborně hodí k dušené zelenině. Oproti jiným druhům fazolí se vaří kratší dobu a mají sladší chuť.