Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Acerola

Další názvy:
Malpighia glabra, malpighia, marbadonská třešeň, tropická třešeň
Acerola (Malpighia Glabra) je keřkterý je v našich zeměpisných šířkách méně známý. Přezdívá se mu "barbadoská třešeň" a vyniká svým vysokým obsahem vitamínu C. Uvádí se, že dokonce 50-100 krát více vitamínu C než mají pomeranče a citrony. Acerola je podobná třešni a pochází z tropických částí světa. Najdeme ji hlavně v Mexiku, Indii a Karibiku.
Hojně známá jako barbadoská třešeň. Jak již název napovídá vyskytuje se na ostrově Barbados, ale také v Brazílii. Jedná se o vysoké keře, jejichž plody jsou menší, oranžové až do červena a mají kyselou chuť. Acerola je z ovoce jedna z nejbohatších co do obsahu kyseliny askorbové (vitamin C), která je důležitá pro syntézu kolagenu a správné fungování, vazů, šlach a kloubů. 

Acerola má velmi nízký obsah kalorií (32 kcal) a spoustu pozitivních výhod včetně antibakteriálních a protizánětlivých vlastností. Mimo to kyselina chlorogeová, kterou Acerola obsahuje, pomáhá snížit hladinu cukru v krvi, regulovat hladinu glukózy při diabetu a předcházet chronickým zánětlivým onemocněním způsobeném poškozením buněk volnými radikály. 

Podporuje imunitní systém a bojuje proti únavě. Mimo jiné vitamin C napomáhá vstřebávání přijímaného železa. Acerola má velké množství flavonoidů, které jsou známé pro své antioxidační působení. Většinou se u nás vyskytuje ve formě prášku, ale dělají se z ní sirupy a džemy. Hlavní důvod je ten, že velmi brzy po sklizni se plody kazí.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforofan - vysoce potentní antioxidant proti mnoha onemocněním
Sulforafan je látka, kterou najdete v brokolici či květáku, A není co ledajaká látka. Jde o látku, která nabízí mnohem více, než jen svou charakteristickou chuť. Tento antioxidant, jenž patří do rodiny sulfidů, získává v posledních letech pozornost vědecké komunity díky svým potenciálním prospěšným vlastnostem pro lidské zdraví.  
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo - proč je pro nás tak důležité?
Železo patří mezi základní mikronutrienty, které jsou velmi nezbytné pro metabolické procesy organismu. Téměř pro všechny živé organismy je esenciální, to znamená nezbytný a musíme jej přijímat z potravy. Podílí se na mnoha důležitých biochemických reakcích v našem těle.
Poměr omega-3 a omega-6
Poměr omega-3 a omega-6
Není omega jako omega aneb příjem tuků ve správném poměru může mít velký přínos pro naše zdraví. Slyšeli jste,
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
9 důvodů proč užívat olej z tresčích jater
Lidé žijící v severní části Evropy po staletí využívali olej z tresčích jater k posílení imunity v období zimních měsíců. Také byl běžně používán při revmatismu a to především pro své protizánětlivé vlastnosti. Primárním zdrojem oleje z tresčích jater byla konzumace čerstvých jater ryb Gadus morhua. I když to pro většinu lidí není chuťově nijak lákavé, lidé žijící v těchto končinách se domnívali, že účinky rozhodně stojí za to. A jak se postupně ukazuje. Nemýlili se.